Facebook
Основно училище "Гео Милев" - Пловдив
Основно меню

"150 години безсмъртие": Честваме Апостола с урок по родолюбие, изложба, видео рецитал и серия активности

 

С урок по родолюбие, специална изложба и поучителен видео рецитал, учениците и преподавателите от Основно училище "Гео Милев" отбелязаха една от най-значимите дати в българския исторически календар -150 години от обесването на Апостола на свободата - Васил Левски.
Честването мина под наслов "150 години безсмъртие" и бе съпътствано и със серия от оригинални инициативи и активности. То започна с открит урок по родолюбие, който бе представен от преподавателя в начален етап Милена Колева. В него тя разказа за святото дело и живот на великия Васил Левски и призова всички не само да носят Апостола в сърцето си, но и да следват неговите завети. Преди това г-жа Колева изненада всички свои колеги със специално изработени значки с лика на Левски.


В своето слово директорът на Основно училище "Гео Милев" Анелия Кирова също призова учениците да следват примера на Апостола на българската свобода, като припомни за великите и несравними със съвремието дела на Дякона. 
"Това е важен юбилей, който ни обединява и в същото време ни кара да потърсим ориентир за онова, което сме постигнали или пропуснали през годините, за да може да стигнем мечтата на Левски за "чиста и свята република", отбеляза г-жа Кирова.


Всички класове отдадоха почит към великия българин. Учениците изгледаха специално подготвения за случая оригинален петминутен видео материал за Васил Левски със стихове и подбрана музика. Видео рециталът "150 години безсмъртие" докосна душите на всички и бе дело на преподавателите Десислава Иванова и Милена Колева с участието на изявените ученици от начален етап.

В същото време във фоайето на първия етаж бе проведен конкурс "Моят Левски" с изработени стен табла от всички класове, както и от групите от ГЦОУД. 
Най-добрите и най-активните участници и класове бяха отличени и наградени с грамоти лично от директора на училището Анелия Кирова.Серията от активности от честването на Апостола продължи с конкурс по краснопис и най-красив препис на най-значимите стихове и творби, посветени за Васил Левски. 
В него се сключиха десетки ученици, а най-добрите преписи бяха включени в изложбата за Левски и също наградени.

 

ВИДЕО РЕЦИТАЛЪТ МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК

https://www.youtube.com/watch?v=ox1tEQoAsjw&t=11s 

 

Вижте галерия със снимки от събитието:

 

 

 

 

 

 

 

 

"150 години безсмъртие": Честваме Апостола с урок по родолюбие, изложба, видео рецитал и серия активности - Изображение 1