Facebook
Основно училище "Гео Милев" - Пловдив
Основно меню

23 януари - ден на ръкописното писмо

В дните от 20.01 - 27.01. 2021 година в ОУ "Гео Милев" Пловдив, под мотото "Обичам българския език и пиша вярно, четливо и красиво", се проведоха различни инициативи, посветени на 23 януари - Международен ден на ръкописното писмо и почерка. В годината, в която отбелязваме 120 години от създаването на българското училище "Гео Милев", учениците от II до VII преписваха негови детски стихотворения и части от поемата "Септември". След това, с помощта на г-жа Десислава Иванова и интересни рисувателни техники направиха табла и подредиха най-добрите ръкописи. Най-малките - децата от ПГ "Калинка" старателно изписваха елементи на букви, а първокласниците - своите имена.  

Почеркът може да разкаже за човека, повече отколкото той самия. Красивото и вярно писане на ръка показва отношението ни към езика и развива нашето въображение. В това се увериха учениците ни.

Изказваме благодарност на колегите, включили се в инициативите и на г-н Бодуров - класен ръководител на IV "а" клас, който засне и монтира във видеоклип най-интересните моменти от тази седмица, за да ви направи съпричастни.

Линк към видеото тук. 

23 януари - ден на ръкописното писмо - Изображение 223 януари - ден на ръкописното писмо - Изображение 323 януари - ден на ръкописното писмо - Изображение 423 януари - ден на ръкописното писмо - Изображение 5