Facebook
Основно училище "Гео Милев" - Пловдив
Основно меню

Аплодират представителния блок на ОУ "Гео Милев" на празничното шествие за 24 май

Представителният блок на основно училище "Гео Милев" - Пловдив събра овациите и често бе бурно аплодиран от пловдивчани и гости на града. Това стана по време на традиционното празнично общоградско шествие, с което бе отбелязван 24 май - Денят на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. 

Представителната група събра близо 60 преподаватели и ученици, пременени в цветовете на българския трикольор - бяло, зелено и червено и стотина знаменца в ръцете.
Шествието тръгна в 10 часа от площад "11-ти май" пред Хуманитарна гимназия "Св.св. Кирил и Методий" и премина през цялата централна главна улица до пл. "Централен". Екипът от ученици и преподаватели на основно училище "Гео Милев" създаде много настроение на празничното общоградско шествие.Освен с оригиналност, екипът на ОУ "Гео Милев" остави впечатление сред присъстващите на тържеството и със стегнат строй, компактна многообразна група, начело на която бяха изрядно облечените с бели униформи, ръкавици и препасани с родния трикольор знаменосците Костадинка, Фернандо и Михаела.

Най-развълнувани бяха първокласниците, за които това бе първият подобен празник.
Детските лица на първолаците бяха озарени от нескрито любопитство, неподправено щастие и гордост, че са сред избраните от техните ръководители да участват в шествието.

Директорът на училището Анелия Кирова, поведе колоната, като преди това лично поздрави всеки един от участниците в нея. Преди това, в импровизиран разговор с учениците, тя подчерта колко важен за всички е Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, на просвета и култура и на славянската книжовност, като емоционално им честити празника."От малката искрица се ражда големият огън на знанието, на голямото познание. И нека този огън - на мощната просвета, винаги да гори във вас, скъпи ученици и колеги! Четете и знайте!, обърна се г-жа Кирова към всички по повод този хубав празник.

Напред науката е Слънце, което във душите грей!

Честит 24 май - светлият празник на духовността и просветата!

Аплодират представителния блок на ОУ "Гео Милев" на празничното шествие за 24 май - Изображение 1