Facebook
Основно училище "Гео Милев" - Пловдив
Основно меню

Честваме националния празник 3 март с урок по родолюбие и поетичен рецитал

С открит урок по родолюбие и пламенен поетичен рецитал учениците и преподавателите от основно училище „Гео Милев” – Пловдив отбелязаха подобаващо националния празник на България  - 3 март.


Цялото училище да се включи в празнично шествие към Цар-Симеоновата градина в центъра на града. Там бяха поднесоха венци и цветя на паметника на видния български революционер и водач на Априлското въстание - Васил Петлешков.
Преди това в открит урок по родолюбие преподавателят по история Благовеса Шопова припомни най-паметните исторически факти и значими моменти, довели до Освобождението на България.

Директорът на училището Анелия Кирова призова учениците да следват светлия пример на героите, посветили живота си на Свободата.
„Патриотичното чувство като че ли малко е ни позадрямало в тези трудни времена, но нашите ученици показаха, че са будни и могат да пазят историята. Съхраняването на традициите и възраждането на националното самосъзнание са важни аспекти в работата на учителите в нашето училище“, отбеляза г-жа Кирова.


Учениците от начален етап бяха изработили и носеха със себе си специално стен табло по случай празника.  Техните по-големи съученици от прогимназията пък бяха подготвили завладяващ поетичен рецитал, посветен на 3 март, койт успя да плени всички със своята артистичност. Случайно преминаващи през градската градина минувачи се спираха и слушаха с интерес рецитала за националния празник на България – 3 март.

В края на честването 145 години от Освобождението на България, всички заедно запяха патриотични песни, като активни бяха учениците от 3,4 и 5-ти клас.

ВИЖТЕ ОЩЕ СНИМКИ ОТ СЪБИТИЕТО

 

 

Честваме националния празник 3 март с урок по родолюбие и поетичен рецитал - Изображение 1