Facebook
Основно училище "Гео Милев" - Пловдив
Основно меню

Честваме националния празник на България - 3-ти март с открит урок по родолюбие

С открит урок по родолюбие всички класове от основно училище "Гео Милев" заедно със своите преподаватели отбелязаха националния празник на България - 3 март. В него учителите проведоха беседи със своите ученици за Освобождението на България. След това всички заедно изгледаха специално изработената за честването видеопрезентация, в която умело се преплитат важни исторически моменти и уменията на ученици да рецитират избрани емблематични стихотворения на популярни български творци по темата.


В урока по родолюбие, както и във видеопосланието за празника място намериха популярни картини на наши художници, архивни снимки и видеоматериали, изобразяващи паметните битки на войници и офицери участвали в Руско-турската освободителна война. Важна част от посланието бе значението за нашата държава на тази 10-месечната война, която ознаменува възстановяването на Третата българска държава.
Ученици от 4, 5, 6 и 7 клас емоционално рецитираха стихове, които трогнаха и развълнуваха всички, връщайки ни към славните дни на безстрашие и патриотичен устрем.


В своето слово директорът на училището г-жа Анелия Кирова се спря на саможертвата на руските войни и българските опълченци и призова техния пример да бъде следван от поколенията. Тя подчерта, че е много важно да пазим и предаваме знанието за този подвиг на идните поколения.


Най-вълнуващо премина тържеството при най-малките - при децата от подготвителна група "Калинка" и при първокласниците.
Децата от ПГ "Калинка" взеха своя първи урок по родолюбие, който мина под наслов "Ние, българите!", подготвен старателно от тяхната учителка Станка Стоицова.
Първолаците пък изгледаха специален филм, който им бе приготвил преподавателят Боян Бодуров, а след това стояха мирно пред химна на България и дълго ръкопляскаха след изпълнението му.


Останалите ученици от начален етап от 2 до 4-ти клас пък сътвориха мило тържество в своя открит урок по родолюбие, подготвени от техните преподаватели Диляна Иванова, Десислава Иванова и Милена Колева. На него присъства и директорът на училището Анелия Кирова, която след като изнесе кратка беседа, награди със специални грамоти най-активните ученици, участвали в подготовката на честването на празника.

Всички класове от начален етап, както и учениците от ГЦОУД под ръководството на тяхната учителка Мария Гулева, направиха оригинални плакати за 3-ти март.

Училищният видеоматериал, посветен на Освобождението можете да видите тук.

Вижте ГАЛЕРИЯ със снимки от тържеството.

 

 

 

Честваме националния празник на България  -  3-ти март с открит урок по родолюбие - Изображение 1Честваме националния празник на България  -  3-ти март с открит урок по родолюбие - Изображение 2Честваме националния празник на България  -  3-ти март с открит урок по родолюбие - Изображение 3Честваме националния празник на България  -  3-ти март с открит урок по родолюбие - Изображение 5