Facebook
Основно училище "Гео Милев" - Пловдив
Основно меню

Честваме патронния празник на училището с поетичен рецитал, изложба и турнир по тенис

С вълнуващ поетичен рецитал по емблематични стихове на Гео Милев, тематична изложба от портрети на великия поет, публицист и общественик, както и с открит турнир по тенис на маса, бе отбелязан патронния участието на ОУ "Гео Милев" - Пловдив, тази година. Честването започна точно в 10 часа едновременно с всички класове и със стегната програма.
Честването на 128-годишнина от рождението на славния българин Гео Милев и патронния празник на училището стартира със специално подготвена обширна презентация за великото дело на патрона на училището.
Преподавателят по Български език и литература Блага Стойчева представи най-значимите моменти от биографията, бурния обществен живот и богато творчество на Гео Милев, доказало на света каква е силата на българския творчески гений.
Презентацията призова учениците да пазят светлия пример на големия общественик и деец, да съхраняват българските традиции на любимото училище и да продължават с делата си да пишат дълголетната му история, както е правил техният патрон.

След презентацията на импровизираната сцена за поучителен поетичен рецитал излязоха най-активните ученици от прогимназията. В него учениците от 5-ти, 6-ти и 7-ми клас представиха някои от ранните стихове на Гео Милев, като програмата завърши с откъси от поемата „Септември“ и разказ за съдбата на поета.
Специален гост на прогимназистите по време на честването на патронния празник бе зам.-директорът на училището Силвия Итова.

Най-много вълнения преживяха учениците от първи клас и втори клас, някои от които за първи път отпразнуваха това ежегодно за училището събитие. След тържеството те прилежно се наредиха за обща снимка с българския трибагреник.

В същото време във фоайето на първия етаж на училището бе подредена хубава изложба с рисунки портрет на Гео Милев. Експозицията представи 11 творби на талантливи ученици, а идеята за изложбата бе дело на преподавателя по изобразително изкуство Ариса Попечкина.

Патронният празник завърши с открит турнир по тенис на маса, в който 12 ученика си оспорваха първото място. Шампионската титла заслужено грабна седмокласникът Румен Огнянов.
Надпреварата бе организирана от клуба по тенис на маса в школото - "Млад тенисист" и ръководителя му - Митя Иванов.

 

Празникът бе истински, не само защото имаше богато разнообразие от изяви на учениците, но и защото всички – от най- малките до най – големите, както и преподавателите, се включиха активно в честването.

 

За хода на зимния открит турнир по тенис на маса и резултатите от него - четете в отделен материал.

Вижте още снимки от патронния празник:

 

 

Честваме патронния празник на училището с поетичен рецитал, изложба и турнир по тенис - Изображение 1