Facebook
Основно училище "Гео Милев" - Пловдив
Основно меню

Ден на майката Земя

ОУ "Гео Милев" чества Деня на майката Земя (Terra Madre Day). Учениците се насладиха на домашно приготвена храна, а г-жа Стоянка Йорданова обясни как е започнала традицията. Тя сподели, че такива събития се провеждат още от 2009 година в над 150 държави по света. Организатор е Световното движение-Slow food, които са привърженици на качествената и чиста храна. Именно затова те решават да подкрепят малките ферми в защита на традиционните занаятчийски продукти и правото на потребителите да бъдат запознати с произхода на храната.

Идеята, която свързва хората от цял свят на 10-ти декември всяка година- е обединяване в защита на плодородието на Земята, подкрепа на производителите на здравословна храна, за да се съхранят традициите в производството й.

Да си напомним, че майката Земя има нужда от нас - да я пазим, обичаме и най-важното - да не я променяме, защото и ние имаме нужда от нея.

 

 

 

Ден на майката Земя - Изображение 1Ден на майката Земя - Изображение 2Ден на майката Земя - Изображение 3Ден на майката Земя - Изображение 4Ден на майката Земя - Изображение 5