Facebook
Основно училище "Гео Милев" - Пловдив
Основно меню

Дядо Коледа раздаде подаръци на малчуганите, по-големите се веселят на Коледно-новогодишни партита

Добрият Дядо Коледа зарадва с хубави подаръци най-малките ученици в Основно училище "Гео Милев"  - малчуганите от подготвителната група в детската градина и послушните първокласници. Белобрадият старец бе скъп гост в нашето школо, като пристигна по време на заниманията в два поредни дни. Това предизвика голяма изненада и еуфория сред малчуганите. Той донесе голям червен чувал с подаръци и лакомства за всяко дете, дори и за непослушните.

Събитието събра заедно на вълнуващ Коледен празник в училище, както дечицата от подготвителната група, първокласниците и част от учениците от начален етап, така и техните родители и преподаватели.

В очакване на приказния стар гост малките палавници бяха научили богат репертоар от гатанки, стихове, песни и танци, подготвени от преподавателите им Станка Стоицова, Розалия Мицева и Делка Манчева.
В украсените коледни зали и на двете тържества присъства и директорът на ОУ "Гео Милев" Анелия Кирова, която бе скъп гост на празненствата. Тя пожела на всички дечица здраве, дръзновение, трудолюбие, ученолюбие и упоритост.

Чудесният танц на снежинките на малките помощници на Дядо Коледа – джуджетата, предизвика аплодисменти и емоции у всички. Зимните песнички „Снежинки“, „Дядо Коледа пристига“, бяха последвани и от „Веселите звънчета“ огласяха красните стаи.
Изморен от дългия път през зимните виелици и оставил до коледната пъстра елха огромния чувал с подаръци, благодушният обичан старец гледаше и слушаше с усмивка и щастие.

В същото време коледари от 3 и 4 клас огласиха с песни училището и посетиха всички класове, за да пожелаят на учениците и преподавателите много здраве, щастие, благоденствие и берекет.

По-големите ученици от 2, 3 и 4 клас също се направиха хубави Коледни тържества в класовете, а по-големите каки и батковци от 5, 6 и 7 клас си организираха весели празнични партита. В тях имаше почерпка и много лакомства за всички.
Най-смели и разгорещени се оказаха обаче петокласниците, които предпочетоха градинско празнично парти на открито - в двора на училището, в което се включи и директорът на училището Анелия Кирова.
Въпреки хапещото декемврийско Слънце на всички бе горещо от многото танци, песни и веселие. Много емоции предизвика специално приготвената баница с късмети и организираната в класа томбола. В нея всеки ученик получи индивидуален подарък.
Най-радостен от всички си тръгна бъдещият футболист на ФК "Пловдив" Григор Асенов, който си тръгна със специален подарък -  хубава черно-бяла футболна топка.


Така с много веселие и емоции учениците от нашето училище честваха светлия празник. Те дълго ще коментират запомнящата се Коледно-новогодишна приказка, която озари Основно училище "Гео Милев" .

Поздравления за директора на училището Анелия Кирова, която се бе погрижила за всичко, както и за всеотдайните преподаватели, които допринесоха Коледно-новогодишния празник на децата да бъде истински и незабравим.

Дядо Коледа раздаде подаръци на малчуганите, по-големите се веселят на Коледно-новогодишни партита - Изображение 1