Facebook
Основно училище "Гео Милев" - Пловдив
Основно меню

Играем шахмат и се забавляваме

Клубът по интереси „Млад шахматист“ в основно училище „Гео Милев“ приключи успешно обучителния тренировъчен сезон с школски турнир. Третокласниците Ердован и Григор, Ахмед от 4 клас и Щерьо Михайлов от прогимназията бяха сред най-добрите и заслужено станаха победители в отделните групи от шахматната надпревара.  
В демонстративен мач пък един срещу друг застанаха брат и сестра – Ердован успя доста да затрудни Мария, но все пак кака му имаше превес в партията и въпреки, че печелеше мача му предложи реми, което той прие с охота.

Иначе заниманията в Клуба по интереси „Млад шахматист“  винаги преминаваха под мотото „Играем шахмат и се забавляваме“.
След повече от 6-месечни активни занимания общо 32-ма ученици се обучаваха в тънкостите на шахматната игра, като основните клубове на третокласниците и четвъртокласниците се стараеха да догонят т. нар. група на по-напредналите, съставена предимно от ученици от прогимназията.

Заради необходимото налагане на противоепидемиологични мерки и поетапно преминаване от присъствено към дистанционно обучение, малките шахматисти бяха принудени да редуват присъствените занимания и тренировки с такива в онлайн среда, вкъщи пред компютрите. 
Пред компютъра и на живо пред шахматната дъска те получиха ценна игрова практика, като  решаваха шахматни задачи и казуси, учеха се да следват правилата на играта и да редуват правилни ходове, като следят действията на съперника.
Вълшебната шахматна дъска често беше верен помощник на децата по време на заниманията по компенсаторни дейности.

Принудителното налагане на противоепидемиологични мерки и преминаването от присъствено към дистанционно обучение, наложи и някои промени в графика на обучение, както и изместването на Великденския  шахматен турнир с повече от месец напред.
В момента най-запалените млади шахматисти започват подготовка за летен училищен турнир, който е планиран да се проведе през август.

Играем шахмат и се забавляваме - Изображение 1Играем шахмат и се забавляваме - Изображение 2Играем шахмат и се забавляваме - Изображение 3Играем шахмат и се забавляваме - Изображение 4Играем шахмат и се забавляваме - Изображение 5