Facebook
Основно училище "Гео Милев" - Пловдив
Основно меню

Излъчихме шампиони по 8 вида спорт на спортния празник на ОУ "Гео Милев", отборите на 3-ти и 6-ти клас спечелиха купите

Индивидуални и отборни шампиони по 8 вида спорт излъчи основно училище "Гео Милев" по време на спортния празник на школото, който по традиция се провежда всяка година края на месец май. В него и тази година се включиха ученици от всички класове, както и преподаватели.
Спортният празник премина под мотото "Спортът е здраве" и в него се проведоха интересни турнири по футбол, канадска борба, тенис на маса, фитнес, народна топка и бадминтон, както и оспорвани състезания за бързина, скок от място, състезателни щафетни игри, състезания за бързина и издръжливост, гимнастически надпревари, както и демонтративни тренировки по волейбол и аеробика 
Отборни шампиони станаха малките спортисти от 3 клас от начален етап и шестокласниците от прогимназията. Те бяха най-активни и всеотдайни в спортните предизвикателства, напълно си заслужиха шампионските купи на победителите и гордо позираха с тях след празника.
Масовата спортна активност се проведе в училищния двор с добър успех, като в някои от турнирите се включиха преподаватели и родители, като всички участници показаха завидни спортни умения, настроение и воля за победа.
Най-интересно бе в турнира по футбол, където момчетата от начален етап направиха сборен отбор със страшното име "Тигрите".  Гюксен Ваджипов от 3-ти клас, Методи, Здравко и Джанер обаче не можаха да се противопоставят на батковците и отпаднаха на полуфиналите.
На финала "Валяците" /в състав: Живко Реджепов, Фернандо Асенов и Ахмед Мустанов /резерва Ердован Мехмедов/ победиха с 3:1 "Орлите" /в състав: Енес Мехмед, Димитър Мустаков и Алекссандър Пуров/ и станаха училищни шампиони.
Гюксен Ваджипов спечели приза за най-добър малък футболист, а Живко Реджепов бе определен за най-техничен състезател в турнира.
В надпреварата по канадска борба шампион стана седмокласникът Енес Мехмед, а съревнованието за скок от място първото място заслужи съученикът му Ахмед Мустанов резултат от 3,31 метра.
Най-добри в състезанията по народна топка и аеробика бяха учениците от 6-ти клас, които се отличиха с колективен дух, борбеност и воля за победа.
В демонстартивните тренировки по бадминтон най-активни бяха Алейна и Дженифър от начален етап, както и каките от 7-ми клас - Зухал, Нермин и Анаслъ .
В турнира по тенис на маса до финалите след предварителните кръгове и след елиминациите достигнаха Фернандо Асенов, Веселин Шаламанов,  Живко Реджепов и Ердован Мехмедов. Най-оспорван бе финалният мач при момчетата, където Живко победи трудно в два сета 21:19 и 23:21 Фернандо и стана училищен шамипон.
Много емоции сред най-малките предизвикаха демонстративните щафетни игри и тренировки по гимнастика на открито. Там преподавателят Детелина Илиева, която е и майстор на спорта по спортна гимнастика,  показа с лекота и завидно майсторство в комплексни упражнения и дихателни техники.
За най-полезен и комплексен състезател в спортния празник бе определен шестокласникът Живко Реджепов, а отличието "Мистър "Фитнес" грабна Енес Мехмед от 7 клас, който стана и първи подгласник в приза за най-добър футболист в училище. Първи в надпреварата за най-добър жонгльор с топка стана Ахмед Мустанов.
В откритите състезанията по теглене на въже, щафетни лекоатлетически игри за бързина и ловкост и скачане на въже, победители не бяха излъчени, защото те бяха повече за атракция, подгряване на настроението и емоции.

Очаквайте ГАЛЕРИЯ от снимки от спортния празник.

Излъчихме шампиони по 8 вида спорт на спортния празник на ОУ "Гео Милев", отборите на 3-ти и 6-ти клас спечелиха купите - Изображение 1Излъчихме шампиони по 8 вида спорт на спортния празник на ОУ "Гео Милев", отборите на 3-ти и 6-ти клас спечелиха купите - Изображение 2