Facebook
Основно училище "Гео Милев" - Пловдив
Основно меню

Излъчихме шампиони по 9 вида спорт на спортния празник на ОУ "Гео Милев", "Пантерите" от 6 клас - най-активни

Основно училище "Гео Милев" излъчи училищни шампиони по 9 вида спорт по време на спортния празник на школото, който по традиция се провежда всяка година края на месец май. В него и тази година се включиха ученици от всички класове, както и преподаватели.
Спортният празник премина под мотото "Спортът е здраве" и в него се проведоха интересни турнири по футбол, канадска борба, тенис на маса, фитнес, дърпане на въже, народна топка, оспорвани състезания за бързина, скок от място, състезателни щафетни игри, състезания за бързина и издръжливост, гимнастически надпревари, както и демонтративни тренировки по волейбол, аеробика, бадминтон и йога.

Масовата спортна активност се проведе в училищния двор с добър успех, като в някои от турнирите се включиха преподаватели и родители, като всички участници показаха завидни спортни умения, настроение и воля за победа.
Най-интересно бе в турнира по футбол, където цели 5 отбора си оспорваха победите.При най-малките тимът на "Тигрите" от 3-ти клас, в състав Никола, Здравко и Джанер, постигнаха две поредни победи над сборни отбори - 3:1 над "Валяците"/Мехмед, Мохамед и Ердован/ и с 2:0 над "Орлите" /в състав:Гюксен Ваджипов, Анчо и Мехмед/ и станаха училищни шампиони.
Гюксен Ваджипов спечели два приза - за най-добър малък футболист и най-добър нападател.
В турнира при батковците до финалния мач достигнаха "Пантерите" в състав:Григор Асенов, Тони Амед и Георги Георгиев, и тимът на "Гео Сити", които играха в състав: Румен Маджаров, Румен Огнянов и Енес Мехмед.

Победата с 2:0 взеха момчетата от "Сити", които стана пък футболните шампиони на прогимназията и грабнаха купата на победителите.
За най-добър футболист в училищния турнир бе определен Тони Амед от 6 клас.

В турнира по канадска борба шампион стана Румен Маджаров от 7-ти клас, а в състезанието за скок от място първото мяста заслужи шестокласникът Георги Георгиев с резултат от 3,35 метра.
Най-добри в състезанията по народна топка и аеробика бяха учениците от 5-ти клас, които се отличиха с колективен дух, борбеност и воля за победа.
В демонстартивните тренировки по волейбол и бадминтон най-активни бяха Нерман Ангелова и Инджисер Казак от 5 клас, Георги Георгиев, Тони Амед от 6 клас, както и техните съученички Зухал, Нермин и Анаслъ.В турнира по тенис на маса до финалите след предварителните кръгове и след елиминациите достигнаха Георги Георгиев и Енес Мехмед при момчетата, и Инджисер Казак и Зухал Илиева при момичетата.
Най-оспорван бе финалният мач при момчетата, където Енес Мехмед победи трудно в два сета 21:19 и 23:21 Георги Георгиев и изненадващо стана училищен шамипон. 
При момичетата Инджисер нямаше особени проблеми на финала срещу Зухал след два победни победни гейма - 21:14 и 21:9, и заслужено грабна титлата.


Много емоции сред най-малките предизвикаха демонстративните тренировки по йога на открито. Там преподавателят в начален етап Милена Колева показа с лекота завидно майсторство в йога упражнения и дихателни техники. 
За най-полезен и комплексен състезател в спортния празник бе определен шестокласникът Георги Георгиев, а отличието "Мистър "Фитнес" грабна Григор Асенов от 5 клас, който стана и първи подгласник в приза за най-добрър футболист в училище и първи в надпреварата за най-добър жонгльор с топка.


В откритите състезанията по теглене на въже, щафетни лекоатлетически игри за бързина и ловкост, скачане на въже победители не бяха излъчени, защото те бяха повече за атракция, подгряване на настроението и емоции.
В тях се пуснаха сборни отбори от начален етап и петокласниците, а много активни както в организирането им, така  в съдийството, бяха преподавателите  Красимир Златарева, Милена Колева и Диляна Иванова. 
Отборната шампионска титла за комплексен победител в спортния празник заслужиха ""Пантерите"  от 6-ти клас.

Вижте ГАЛЕРИЯ от снимки от спортния празник.

 

 

Излъчихме шампиони по 9 вида спорт на спортния празник на ОУ "Гео Милев", "Пантерите"  от 6 клас - най-активни - Изображение 1