Facebook
Основно училище "Гео Милев" - Пловдив
Основно меню

Излизаме в грипна ваканция от днес! Връщаме се в училище на 6 февруари

 

Всички ученици от Основно училище "Гео Милев" - Пловдив, както и от цяла Пловдивска област, излизат от днес – 25 януари, в грипна ваканция. Това се налага заради многото заболели ученици от вирусни инфекции и повишаване на заболяемостта от остри респираторни заболявания и грип в областта и региона. След проведено заседание между Областния оперативен щаб и ОРЗ бе решено да бъдат предприети и удължени нови противоепидемичните мерки до 31 януари.

Временното преустановяване на учебните занятия е със заповед №РД–10-292/24.01.2023 год. на директора на училището, на основание чл. 259 ал. 1, чл.258 ал. 1 от ЗПУО, във връзка с чл.31,ал.1,т.2 от Наредба №15 за статута и професионалното развитие на учителите, директорите и другите педагогически специалисти, график на ваканциите на МОН за учебната 2022/2023 година, и въз основа на заповед на Министъра на образованието и науката и чл. 154 ал. 1 от КТ.

Междусрочната ваканция ще бъде от 1 февруари 2023 (сряда) до 3  февруари 2023 (петък) включително, по заповед на министъра на образованието и науката № РД 09-106/24.01.2023. Учениците ще си останат по домовете до 5 февруари включително, защото грипната и междусрочна ваканции се сливат.  
Занятията ще бъдат подновени на 6 февруари 2023 година – понеделник, съгласно седмичното разписание и дневното разписание на училището.
До тогава ще бъдат преустановени и всички извънкласните форми и занимания с учениците.

По препоръка на РЗИ и РУО, ръководството на ОУ "Гео Милев" - Пловдив призовава учениците да избягват събирания в заведения, големи хипермаркети и в по-големи групи, за да има ефект от грипната ваканция.
Призовават се всички да бъдат отговорни при посещение на обществени места, аптеки и здравни заведения, като носят защитни маски за лице, да спазват честа хигиена на ръцете и физическа дистанция – ефективно както за предпазване от COVID-19, така и от други инфекции, предавани по въздушно-капков път като грип и остри респираторни заболявания.
Това би довело до минимум риска от заболявания.

„Повече от две седмици следим обстановката вътре в училищата. Бяхме категорични, че краят на срока не е подходящото време за грипна ваканция. Но когато се изнесоха тези данни, смятаме, че здравето на децата трбява да се запази“,  подчертаха от  РУО - Пловдив.

Излизаме в грипна ваканция от днес! Връщаме се в училище на 6 февруари - Изображение 1