Facebook
Основно училище "Гео Милев" - Пловдив
Основно меню

Кулинарен празник за Деня на майката Земя

 

С голям кулинарен празник учениците и преподавателите от Основно училище "Гео Милев" отбелязаха  Деня на майката Земя. Това честване стана традиция за нашето училище и се прави за 5-ти пореден път.
Тази година то бе част от реализирането на дейностите  по Национална програма "Подкрепа на образователните медиатори и социалните работници".  

Децата и учителите сами приготвиха и донесоха  всевъзможни кулинарни вкусотии, а тези, които  не успяха да ги приготвят у дома, купиха от магазина други лакомства и безалкохолно, за да превърнат "вкусното" празненство истинско. 
Момичетата от 6 клас - Зухал, Аслъ, Нермин и Алейна пък станаха за кратко време "хостеси" и помагаха на учителите при разпределяне на разнообразната и вкусна храна за децата.

Старателно всички заедно подредиха във фоайето на първия етаж в училището прекрасна кулинарна изложба, а децата и учителите дружно похапнаха и се повеселиха  предколедно.

"Стана традиция нашето училище да отбелязва Деня на майката Земя по нетрадиционен начин. Целта на този кулинарен празник бе нагледно да покажем на децата, че домашно приготвената храна и напитки могат да бъдат по-вкусни от пиците и дюнерите, както и това че те са много важни за здравословното хранене и здравословния начин на живот", коментира директорът на училището Анелия Кирова.

 

Кампанията цели да привлече внимание върху Земята и хората, да подобри хранителните навици на подрастващите и здравословния начин на живот, както и да обърне внимание върху домашно приготвената храна от чисти и полезни природни продукти.

В нашето училище този ден обединява нашата малка общност, защото учители, ученици, родители заедно приготвят интересни, характерни за семействата и етносите им рецепти и след това ги споделят с останалите.

 

 

 

Кулинарен празник за Деня на майката Земя - Изображение 1