Facebook
Основно училище "Гео Милев" - Пловдив
Основно меню

Малчуганите от ОУ “Гео Милев” честваха завършването на учебната година с рецитали, песни и танци

 

С много песнички, танци и рецитали малчуганите от Основно училище “Гео Милев” честваха завършването на учебната година. Тържеството премина през много веселие и емоции както за децата от подготвителната предучилищна група “Калинка”, за най-малките - учениците от 1-ви, 2-ри и 3-ти клас, така и за техните преподаватели и родители.
Под мотото “Здравей, първи клас” премина тържественото завършване на децата от подготвителната предучилищна група, които показаха пред гостите какво са научили през изминалата учебна година.

Те рецитираха, пяха и танцуваха под ръководството на своята учителка Станка Стоицова и преподавателката по музика Делка Манчева.

За първокласниците също бе много вълнуващо, защото те за първи път получиха своите свидетелства и грамоти за завършване от своя преподавател Боян Бодуров и зам.-директора Стоянка Йорданова. Празникът им премина под мотото "Довиждане, училище! Ваканция, здравей!".

За най-добър ученик бе определена Кети Колева, която завърши с пълно отличие и получи специална грамота за пълно отличие. 

Преди награждаването малчуганите показаха завидни умения в подготвения специално за случая  "Празник на буквите",  в  който рецитираха стихчета и пяха любимите им песнички във възхвала на българската азбука и слово.

Второкласници и третокласници също направиха мили тържества, в които първо бяха приветствани от техните преподаватели Диляна Иванова и Десислава Иванова.

Те им изнесоха кратка беседа за значението на училището и важността да се учат и получават ежедневно знания и умения и отделиха внимание на всеки един от техните ученици.

 


Елена Ангелова, Румен Амед и Джан Ангелов от 2-ри клас бяха определени за най-добри ученици в класа, а Медиха Нейдин, Енчо Иванов и Алейна Минчева  - при третокласниците.
След това всички ученици и техните учители се снимаха пред огромната картина с портрета на патрона на училището Гео Милев, която краси първия етаж.  

Тържеството завърши с пищна почерпка и детска дискотека.

Малчуганите от ОУ “Гео Милев”  честваха завършването на учебната година с рецитали, песни и танци  - Изображение 1