Facebook
Основно училище "Гео Милев" - Пловдив
Основно меню

Наградиха ОУ "Гео Милев" за активно участие и принос в Европейски ден на спорта

    За активно и масово участие, и съществен принос в провеждането на мащабната кампания "Европейски ден на спорта в училище" бе наградено Основно училище "Гео Милев"- Пловдив.  Високото отличие бе дадено от Община Пловдив и Сдружение BG Бъди активен, в конкуренцията на над 30 учебни заведения от града под тепетата, които участваха тази година в European School Sport Day 2020, част от Европейската седмица на спорта.
Освен специален сертификат, ръководството на училището получи и парична награда. С нея ще бъдат закупен спортни стоки и пособия за часовете по физическо възпитание и допълнителна спортна дейност. 

    Наградите връчи шефът на отдел "Спорт и младежки дейности" в Общината Петър Зехтински на стегнато тържество на Гребната база в Пловдив.

    Целта на кампанията на Сдружение БГ Бъди активен бе да насърчи интересът на учениците към здравословния начин на живот и да ги запозне с нови възможности за спортни занимания.

    Сдружение БГ Бъди активен и Община Пловдив за 6-ти път наградиха най-активните училища в Пловдив, акто ОУ "Гео Милев"- Пловдив бе отличено и в това издание на надпреварата. 

    Екипът на училището тази година постигна добър успех с масова активност от близо 100 участника - ученици, учители и родители, по време на спортния празник, премина под наслов "Бъди активен". 

    По време на European School Sport Day 2020, учениците и преподавателите от умилището проведоха 11 вида активности  -  турнири по народна топка, футбол, канадска борба, дърпане на въже, състезание за бързина с рисунка на асфалт, състезателни щафетни игри, аеробика, състезания за бързина и издръжливост по вдигане на гирички, гимнастически състезания и активности, както и нетрадиционната масова активност "Да танцуваме всички заедно".

Наградиха ОУ "Гео Милев" за активно участие и принос в Европейски ден на спорта  - Изображение 1Наградиха ОУ "Гео Милев" за активно участие и принос в Европейски ден на спорта  - Изображение 2Наградиха ОУ "Гео Милев" за активно участие и принос в Европейски ден на спорта  - Изображение 3Наградиха ОУ "Гео Милев" за активно участие и принос в Европейски ден на спорта  - Изображение 4