Facebook
Основно училище "Гео Милев" - Пловдив
Основно меню

Наградиха ОУ "Гео Милев" за Деня на народните будители, пак обрахме овациите по време на празничното шествие

Основно училище "Гео Милев" - Пловдив бе отличено със специална награда за активно участие в 12-тото поредно издание на престижния национален конкурс "Народните будители и аз",  организиран по проект на "Ротари клуб" и "Зонта".

Призът получиха лично директорът на школото Анелия Кирова заедно с преподавателя по изобразително изкуство Ариса Попечкина. Това стана по време на  празничното общоградско шествие в центъра на  Пловдив, по повод честванията за Деня на народните будители.


Освен  Ариса Попечкина - учител по изобразително изкуство, Анелия Кирова също бе  за отличена заради пълната й подкрепа в реализацията на проекта. 
Както и известно ученикът от 7 клас Румен Маджаров, със своя оригинален портрет на Христо Ботев спечели 2 място на конкурса за рисунка "Народните будители и аз", проведен през лятото, по повод 174 години от рождението на нашия гениален български поет и революционер  - /1848- 1876/. 

 

Междувременно представителен блок от ученици и учители от ОУ"Гео Милев" се включи активно в общоградското шествие за Деня на народните будители.

 

 

Пременени в снежно бели ризи с червени папионки и народни носии учениците от нашето училище обраха много овации и умиление сред пловдивчани и гостите на града по време на празника. Пъстрото празнично шествие по главната улица на града бе част от програмата, инициирана от кмета на Пловдив Здравко Димитров по повод 100-годишнината от обявяването на 1 ноември за официален празник на учениците и учителите в Пловдив, както  и стогодишен юбилей от първото честване на празника на народните будители в града под тепетата.


Честит празник на всички учители - съвременните будители!


Бъдете здрави, всеотдайни и изпълнени с енергия в ежедневната ви благородна дейност в името на по-доброто бъдеще на България!

 

Наградиха ОУ "Гео Милев" за Деня на народните будители, пак обрахме овациите по време на празничното шествие - Изображение 1