Facebook
Основно училище "Гео Милев" - Пловдив
Основно меню

Наградиха петима ученици от ОУ "Гео Милев" в националния конкурс "Народните будители и аз"

Петима ученици от основно училище "Гео Милев" бяха наградени със специални грамоти за своите рисунки и активно участие в поредното издание на националния конкурс „Народните будители и аз“.
Григор Асенов, Алейна Рашидова и Натали Филипова от 5 клас, Зухал Илиева от 6 клас и седмокласникът Румен Маджаров бяха отличени в индивидуалната надпревара сред близо 250 творби, на стилна церемония във Военния клуб в Пловдив.

 


Специална грамота получи и преподавателят по изобразително изкуство Ариса Попечкина,  която подготви учениците за конкурса изцяло със собствени средства и усилия.
Ариса Попечкина е завършила ВТУ - Велико Търново - магистратура по изобразително изкуство, отличена е с много медали от конкурси и международни изложби в Европа, Япония и САЩ.

 


Националният конкурс „Народните будители и аз“ се проведе за 13-ти пореден път. Представители от 18 области в България се включиха в творческата надпревара за написване на есе, стихотворение, разказ, за мултимедийна презентация и рецитация.

За четвърти път в проекта имаше и международно участие на деца от български училища в Молдова, Румъния и Република Северна Македония.
Учениците посветиха творбите си на 301 години от рождението на Паисий Хилендарски, 186 години от рождението на Васил Левски, 175 години от рождението на Христо Ботев.

 


“Проектът е урок по българщина. Младото поколение трябва да бъде възпитавано в дух на национална принадлежност, любов към родното място и родината”, каза инициаторът на проекта доц. Кирчо Атанасов.

От 2010 година до днес в него са се включили над 78 000 ученици в индивидуалните и групови участия.
Поредното издание се проведе под патронажа на президента на Република България Румен Радев,  на пловдивския кмет Здравко Димитров, както и на Ротари клуб-Пловдив, и бе представено лично от инициатора и ръководител на проекта доц. Кирчо Атанасов.

Наградиха петима ученици от ОУ "Гео Милев" в националния конкурс "Народните будители и аз" - Изображение 1