Facebook
Основно училище "Гео Милев" - Пловдив
Основно меню

Олимпийски шампион с показни тренировки за спортния празник, "Тигрите" от 6 клас триумфираха с шампионската купа

Олимпийският шампион по бокс и световен вицешампион за полицаи - Любен Петров, проведе открити показни тренировки с ученици от 5, 6 и 7 клас по време на традиционния спортен празник на ОУ "Гео Милев". Майсторът на кожените ръкавици, който освен многократен шампион на България е и доктор на педагогическите науки и специалист по класическа самомоотбрана, първо направи 15-минутна масова загрявка за тонус още при откриването на спортния празник.
След това, скъпият гост блесна с атрактивна лекция пред учениците и показни демонстративни спаринги с най-изявените спортисти от прогимназията в училището, както и с преподавателя от начален етап Боян Бодуров. 
В същото време малчуганите от предучищината група и малките ученици от 1-ви до 3-ти клас се пуснаха в любопитни подвижни игри с опознавателен характер за най-бързо преминаване на ракета и специално подготвено трасе, както и във весели щафетни игри с логически задачи за време.

С

портният празник продължи със състезания по 9 вида спорт, в които всички участници показаха завидни спортни умения, настроение и воля за победа.

В турнира по канадска борба шампион стана Румен Маджаров от 6-ти клас, който в елиминациите победи последователно Тургай, Мехмед, Алекс, Енес и Ремзи.
В напрегнатия финал Румен Маджаров срещна сериозна съпротива от Александър Карталов, но с много воля успя да измъкне заслужено победата.

В турнира по шахмат най-добри бяха Шенджан Садъков, Ердован Мехмедов, Георги Георгиев, Мустафа Котов и Румен Маджаров. До финала в шахматната надпревара достигнаха последнате двама, а първото място заслужи Мустафа Котов от 6-ти клас.

Най-добри в състезанията по народна топка бяха учениците от 4-ти клас, които се отличиха пред сборните отбори от 1,2 и 3 клас.
В демонстартивния мач по волейбол "Тигрите" от 6-ти клас победиха очаквано с 25:15 сборен отбор на 4, 5 и 7-ми клас.

На турнира по минифутбол до финала достигнаха  отборите на "Гео Сити" и "Гео Мастърс". Тимът на "Сити" в състав: Тони Амед, Румен Маджаров и Мустафа Котов и спечили трудно с 2:1, след продължение, срещу "Мастърите", които пък играха в състав: Алекс Карталов, Григор Асенов и Шенджан Садъков.
"Сити" спечели мача и купата.
За най-полезен и комплексен състезател бе определен Алекс Карталов, който бе награден с футболна топка.
Най-добър жонгльор с топка стана Ахмед Мустанов, а надпреварата за най-точен удар с топка спечели Тони Амед.

В откритите състезанията по теглене на въже, скачане на въже и бадминтон победители не бяха излъчени, защото те бяха повече за атракция, подгряване на настроението и емоции.

На турнира по тенис на маса до полуфиналите след елиминациите стигнаха,  Исаа, Симеон Ангелов, Тони Амед и Ахмед  Мустанов.
Титлата грабна Исаа Ишбеджерен, който през лятото стана вицешампион на международния турнир по тенис на маса "Балканика" в Китен.

Отборната шампионска титла за комплексен победител в спортния празник заслужиха "Тигрите" от 6-ти клас.
Отличието - позлатената купа, получи капитанът и лидер на шестокласниците Румен Маджаров. Призът от днес вече краси витрината в класната им стая.

Вижте ГАЛЕРИЯ от снимки от спортния празник

 

 

 

 

Олимпийски шампион с показни тренировки за спортния празник, "Тигрите" от 6 клас триумфираха с шампионската купа - Изображение 1