Facebook
Основно училище "Гео Милев" - Пловдив
Основно меню

ОУ "Гео Милев" се включи в световния ден без жертви на пътя

С разяснителни лекции, беседи, презентации във всички класове и видео уроци по безопастнист при движението по пътищата учениците и преподавателите от основно училище "Гео Милев" се включиха активно в Европейския ден без жертви на пътя. Класните ръководители от всички класове припомниха на учениците правилата за движение по пътищата и им обясниха важността и необходимостта от спазването им, а в дискусиите със свои мнения и препоръки се включиха десетки ученици.


Много активни бяха учениците от 4-ти клас, с класен ръководител Милена Колева, които направиха рисунки под мотото: „Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата!“ и ги предоставиха на училищния сайт.

За поредна година Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL организира кампанията „Дни на безопасност на пътя“ в периода 16 – 22 септември 2021 година, когато по традиция се отбелязва и Европейската седмица на мобилността.
Целта на инициативата е ограничаване до минимум броя на тежките ПТП дори само за ден.


Преподавателят по Физическо възпитание и спорт Митя Иванов раздаде 25 специални стикера на състезателите, които се включиха в училищния турнир по тенис на маса, както и съучениците им, дошли да ги подкрепят в надпреварата. Той прикани учениците да спазват правилата за движение по пътищата и да бъдат бдителни, концентрирани и внимателни при движението си на пътя.

Победител в турнира по тенис на маса, който премина под наслов "Просто спазвай правилата!“, стана шестокласникът Румен Маджаржов.

ОУ "Гео Милев" се включи в световния ден без жертви на пътя - Изображение 1