Facebook
Основно училище "Гео Милев" - Пловдив
Основно меню

Отбелязахме Международния ден на детето с изкуство и спорт

Със спортни активности и в близост до изкуството на театъра Основно училище "Гео Милев" отбеляза Международния ден на детето - 1 юни. 
Най-активни бяха учениците от четвърти клас, които демонстрираха завидни спортни и театрални умения за празника.
Техният амбициозен отбор първо спечели блиц турнира по народна топка в училището, а след това целият клас посети Националната гимназия за сценични и екранни изкуства в Пловдив.

Водени от завършилата "Артмениджмънт" всеотдайна преподавателка Десислава Иванова, четвъртокласниците се потопиха в магията на театъра и сами влязоха в роли на популярни приказни герои. Те се качиха на сцената на Националната гимназия за сценични и екранни изкуства, като преди това малките гости бяха гримирани, декизирани и пременени от професионални гримьори, реквизитори и експерти в театралните сценични костюми за техните роли. 


В същото време в училищния турнир по тенис на маса, по случай Международния ден на детето, до финалния мач достигнаха Ахмед Мустанов и Даниел Мумин от 5-ти клас.  Двамата победиха в полуфиналите съучениците си от 5-ти клас Георги Георгиев и Тони Амед.

В оспорвана битка за шампионската титла Ахмед Мустанов надделя сравнително лесно с 21:15  над Даниел Мумин и заслужено грабна медала за първото място.
Надпреварата бе организирана от клуба по занимания по интереси "Млад тенисист", който осигури и наградите.
 
След това Ахмед Мустанов стана първи и в напреварата за най-добър жонгльор с футболна топка, в оспорвана битка с най-добрите футболисти в училището - Мустафа Котов, Алекс Карталов, Румен Маджаров и Тони Амед.

Честит празник на всички деца от Основно училище "Гео Милев"!

Пожелаваме на нашите ученици здраве, да се учат усърдно, да спортуват ежедневно и да творят с ентусиазъм!

 

Отбелязахме Международния ден на детето с изкуство и спорт - Изображение 1