Facebook
Основно училище "Гео Милев" - Пловдив
Основно меню

Открит урок по "Човекът и природата" учи петокласници колко важни са растенията за природата

 

Какво е фотосинтеза и колко жизнено важни са растенията за природата и живота, научиха петокласниците от основно училище "Гео Милев" - Пловдив. Те участваха в интересен открит урок по "Човекът и природата", който бе изнесен по нетрадиционен начин от преподавателя Милена Данова.


 

Поводът бе Международният ден на горите, който тази година се отбелязва на 21-ви март, както и предстоящите в края на този месец и през април кампании: Часът на Земята, "Седмица на гората" и Международен ден на Земята.
Учениците първо изгледаха с интерес поучителна презентация на г-жа Данова за храненето на растенията, а после решиха успешно, само за няколко минути, специално подготвен за урока тест със състезателен характер.


След това под формата на забавни, опознавателни и разнообразни образователни игри и надпревари, те научиха за процесите в природния свят и основната роля и значение на растителните видове - да отделят кислород и да образуват важни хранителни вещества.

 

 

Една от задачите на учениците бе да разпознаят функциите на растенията и сами да научат за онези свои съученици, които не са ги разбрали.
Друга от игрите, пък, ги научи какъв е балансът в природата и как функционира екосистемата.


Пак по игрови метод, петокласниците се запознаха и защо всички обитатели на планетата Земя са взаимозависими и свързани помежду си.
Григор Асенов получи заслужена шестица като най-активен по време на часа, а с похвали за много добра работа се отличиха Нерман Ангелова, Инджисер Казак и Людмила Петкова.


На открития урок /по план на ЕКК/ специален гост бе директорът на  основно училище "Гео Милев" Анелия Кирова, както и почти всички преподаватели от прогимназията.

Открит урок по "Човекът и природата" учи петокласници колко важни са растенията за природата - Изображение 1