Facebook
Основно училище "Гео Милев" - Пловдив
Основно меню

Отличиха най-активните в Деня на народните будители, петокласниците отнесоха най-много награди

Най-активните ученици от Основно училище "Гео Милев" - Пловдив, участвали в честването на Деня на народните будители, бяха отличени и наградени. Това стана на импровизирано и стегнато тържество, в което лично директорът Анелия Кирова връчи специално изработени грамоти.


Най-много отличия - 9, грабнаха учениците от 5 клас , които бяха най-многобройна група от представителния блок на училището, участвал в празничното общоградско шествие в центъра на Пловдив. 

Пременени в снежно бели ризи с червени папионки и народни носии, петокласниците заедно с няколко деца от 4-ти клас, обраха много овации и умиление сред пловдивчани и гостите на града по време на празника.


Междувременно най-добрите творби на наши ученици, участвали  в 12-тото поредно издание на престижния национален конкурс "Народните будители и аз", организиран по проект на "Ротари клуб" и "Зонта", бяха подредени прилежно във фоайето на първия етаж в училището. Изложбата ще остане там месец и е дело на преподавателя по изобразително изкуство Ариса Попечкина. 


 

Както и известно ученикът от 7 клас Румен Маджаров, със своя оригинален портрет на Христо Ботев спечели 2 място на конкурса за рисунка "Народните будители и аз", проведен през лятото, по повод 174 години от рождението на нашия гениален български поет и революционер - /1848- 1876/.
Основно училище "Гео Милев" - Пловдив пък бе отличено със специална награда за активно участие в този конкурс, като освин Ариса Попечкина - учител по изобразително изкуство, директорът на училището Анелия Кирова също бе за отличена заради пълната й подкрепа в реализацията на проекта.

 

Отличиха най-активните в Деня на народните будители, петокласниците отнесоха най-много награди - Изображение 1