Facebook
Основно училище "Гео Милев" - Пловдив
Основно меню

ОУ "Гео Милев" дефилира с овации на шествието за 24 май! Напред науката е Слънце!

Основно училище "Гео Милев" - Пловдив дефилира със свой представителен блок на традиционното празнично общоградско шествие, с което бе отбелязван 24 май - Денят на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.
Представителната група събра над 50 преподаватели и ученици, облечени в официални дрехи и стотина знаменца в ръце.
Шествието тръгна в 10 часа от площад "11-ти май" пред Хуманитарна гимназия "Св.св. Кирил и Методий" и премина през цялата централна главна улица до пл. "Централен".

 

Представителният екип от ученици и преподаватели на основно училище "Гео Милев" често събираше овациите по време на празничното общоградско шествие.
Освен с оригиналност, екипът на ОУ "Гео Милев" остави впечатление сред присъстващите на тържеството и със стегнат строй, компактна многообразна група, начело на която бяха изрядно облечените с бели униформи, ръкавици и препасани с родния трикольор знаменосци Ямур, Георги и Анаслъ.

Най-развълнувани бяха първокласниците, за които това бе първият подобен празник.
Детските лица на първолаците бяха озарени от нескрито любопитство, неподправено щастие и гордост, че са сред избраните от техните ръководители да участват в шествието.

Директорът на училището Анелия Кирова, поведе колоната, като преди това лично поздрави всеки един от участниците в нея. Преди това, в импровизиран разговор с учениците, тя подчерта колко важен за всички е Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, на просвета и култура и на славянската книжовност, като емоционално им честити празника."От малката искрица се ражда големият огън на знанието, на голямото познание. И нека този огън - на мощната просвета, винаги да гори във вас, скъпи ученици и колеги! Четете и знайте!, обърна се г-жа Кирова към всички по повод този хубав празник.

Напред науката е Слънце, което във душите грей!

Честит 24 май - светлият празник на духовността и просветата!

ОУ "Гео Милев" дефилира с овации на шествието за 24 май!  Напред науката е Слънце! - Изображение 1