Facebook
Основно училище "Гео Милев" - Пловдив
Основно меню

ОУ "Гео Милев" обра овациите по време на шествието за 24 май! Честит светъл празник!

Пременени в оригинални народни носии и с над стотина знаменца в ръце, представителният екип от ученици и преподаватели на основно училище "Гео Милев" обра овациите по време на традиционното празнично общоградско шествие, с което бе отбелязван 24 май - Денят на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, в Пловдив. Пъстроцветната и много атрактивна представителна група на нашето училище достави истинска наслада и умиление сред участници, гости и зрители на тържеството и при похода по централната главна улица от площад "11-ти май" пред Хуманитарна гимназия "Св. св. Кирил и Методий" до пл. "Централен".  
В празничното градско шествие представителният блок на ОУ "Гео Милев" блесна със своя специфична оригиналност, многообразие и похвално придържане към богатството на българските народностни традиции, коментираха експерти.

Освен с оригиналност, екипът на ОУ "Гео Милев" остави отлично впечатление сред присъстващите на тържеството и със стегнат строй, стилни автентични костюми и компактна многообразна група, начело на която бяха изрядно облечените с бели униформи, ръкавици и препасани с родния трикольор знаменосците Нермин, Георги и Анаслъ.
При вида на симпатичните малчугани, пременени в оригинални костюми с националните сивмоли на българския фолклор и традиции, нашите учители и ученици често бяха заслужено аплодирани от участници, гости и зрители на тържеството. 

Детските лица особено на първокласниците и второкласниците,  бяха озарени от нескрито любопитство, неподправено щастие и гордост, че са сред 24-те ученика, избрани от техните ръководители да участват в шествието.    

Директорът на училището Анелия Кирова, поведе колоната, като преди това лично поздрави всеки един от участниците в нея. Преди това, в импровизиран разговор с учениците, тя подчерта колко важен за всички е Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, на просвета и култура и на славянската книжовност, като емоционално им честити празника.

"От малката искрица се ражда големият огън на знанието, на голямото познание. И нека този огън - на мощната просвета, винаги да гори във вас, скъпи ученици и колеги! Четете и знайте!, обърна се г-жа Кирова към всички по повод този хубав празник.

Напред науката е Слънце, което във душите грей!

Честит 24 май - светлият празник на духовността и просветата!


Вижте ГАЛЕРИЯТА със снимки от празника!

 

 

ОУ "Гео Милев" обра овациите по време на шествието  за 24 май! Честит светъл празник! - Изображение 1