Facebook
Основно училище "Гео Милев" - Пловдив
Основно меню

ОУ "Гео Милев" с престижното второ място и награда от 400 лева за Европейския ден на спорта

 

С престижното второ място и специална награда бе отличено Основно училище "Гео Милев" като най-активно учебно заведение в Пловдив, по време на Европейски ден на спорта в училище за 2022 година.
В жестока конкуренция от всички училища в Пловдив, включително и елитните, ОУ "Гео Милев", заедно с Езикова гимназия  „Иван Вазов“, бе класирано на вицешампионското второ място, след Професионална гимназия по електротехника и електроника.

Освен грамота и оригинален сертификат, нашето училище ще бъде наградено и с добра парична награда от 400 лева.
Това е истински коледен подарък за нашето училище, за което стана традиция да бъде сред най-активите учебни заведения в Пловдив, по време на Европейски ден на спорта в училище за 2022 година, казаха от училищното ръководство.Както е известно над 100 ученика и преподаватели от основно училище "Гео Милев" се състезаваха в 12 вида спорт в продължение на повече от два часа и половина по време на по време на Европейския ден на спорта - European School Sport Day - 2022.
Масовата спортна активност по 12-те спорта се проведе в училищния двор до късния следобед и с добър успех, като в някои от турнирите се включиха и родители. Директорът на основно училище "Гео Милев" Анелия Кирова лично се включи в спортния празник като игра активно гимнастика заедно с най-малките възпитаници на училището. 


Спортният празник премина под мотото "Бъди активен винаги" и в него се проведоха интересни турнири по народна топка, футбол, топка над въже, канадска борба, тенис на маса, дърпане на въже и бадминтон, състезания за бързина, скок от място, състезателни щафетни игри, аеробика, състезания за бързина и издръжливост, по шахмат, гимнастически надпревари, както и масовата активност "Да се раздвижим всички заедно".

Европейският ден на спорта в България в училище се координира от сдружение „BG Бъди активен“. Това е една от най-масовите инициативи, в които децата се запознават с различни спортни занимания и научават повече за здравословния начин на живот. 
Европейски ден на спорта в училище е част от кампанията NowWeMove и Европейска седмица на спорта #BeActive. Събитията от кампанията NowWeMove са официално подкрепени от Министерството на образованието, Министерството на младежта и спорта, както и от Община Пловдив.

Изминалото 8-мо издание на Европейският ден на спорта в училище бе изключително мащабна кампания. Проявата бе най-активната и многобройна досега, откакто и създадена, като тази година в нея се включиха над 700 учебни заведения.
В цяла България, бяха организирани множество различни събития с участието на над 136 000 ученици и над 21 000 учители, родители и гости на събитието.
Над две трети от участващите учебни заведения бяха организирали тематично празника по основната тема бе „Спорт без отпадъци“.

ОУ "Гео Милев" с престижното второ място и награда от 400 лева за Европейския ден на спорта - Изображение 1