Facebook
Основно училище "Гео Милев" - Пловдив
Основно меню

Первин и Фернандо - най-добри в зимния турнир по тенис на маса

Первин Карамехмедова при момичетата и Фернандо Асенов при момчетата станаха победители в зимния квалификационен турнир по тенис на маса на основно училище "Гео Милев" - Пловдив.
В отсъствие на някои от фаворитите, двамата петокласници бяха най-добри в елиминациите на традиционната училищна надпревара и спечелиха сравнително лесно финалните си мачове.


В състезанието при момичетата Первин победи с 2:1 гейма на финала съученичката си Натали Филипова, след 21:16 в решителния контрагейм.
Преди това двете си бяха разменили по един победен гейм - 21:18 и 18:21.


В турнира при момчетата почти нямаше интрига, поради отсъствието по здравословни причини на трима от най-добрите тенисисти на клуба - Исаа Ишбеджерен, Ахмед Мустанов и Георги Георгиев.

Във финалния мач Фернандо Асенов не срещна особени проблеми срещу Ердован Мехмедов и спечели с убедителното 21:11 и 21:12 за 2:0 гейма.

Зимният турнир бе затворен за участие и в него имаха право да се състезават само представители на клуба по тенис на маса в школото - "Млад тенисист". Той на практика и бе и квалификационен за участие в основната схема на предстоящия традиционен турнир, посветен на спортния празник, който ще бъде открит за участие на всички ученици в Основно училище "Гео Милев" - Пловдив.


Утешителният неофициален училищен турнир "Лъки лузер" за ученици до 4-ти клас, също предложи оспорвани мачове и много емоции. В най-интересните срещи от надпреварата Мехмед Рашидов победи Наско Попов с 2:1 гейма, а третокласникът - Здравко Ангелов спечели с 2:0 над съученика си Румен Амед.
Мачът между четвъртокласниците Наско Попов и Бисер Борисов пък не излъчи победител и завърши наравно (2:2).

Двете състезания бяха организирани от клуба по тенис на маса "Млад тенисист" и ръководителя му - Митя Иванов, който осигури награди за победителите - учебни пособия.
Всички участници клуба по тенис на маса в "Млад тенисист" в ОУ "Гео Милев" продължават тренировки за следващия училищен турнир, който е планиран за пролетта.

 Первин и Фернандо - най-добри в зимния турнир по тенис на маса - Изображение 1