Facebook
Основно училище "Гео Милев" - Пловдив
Основно меню

Прием

Стартира кампанията за записване на първокласници и деца в подготвителните групи за следващата учебна година - 2016/2017г. Молба по образец и копие от акта за раждане на детето се подават на място в училището. 

 

 

ЗАЯВЛЕНИЕ ЗА ПОДГОТВИТЕЛНА ГРУПА - ПГ 5

 

ЗАЯВЛЕНИЕ ЗА ПОДГОТВИТЕЛНА ГРУПА - ПГ 6

 

ЗАЯВЛЕНИЕ ЗА 1-ВИ КЛАС 

 

*Формулрите се отварят в нов прозорец, от където могат да бъдат изеглени и принтирани.

 

 

КРАЕН СРОК - 20.05.2016г.

 

 

Вашето дете ще бъде прието с предимство, ако:

  • е завършило подготвителна група в училището;
  • има братя или сестри в училището ни;
  • живее в близост до училището;
  • завършило е подготвителна група в близките детски градини;
  • ако вие сте завършили нашето училище;
  • ако сега сте се заселили със семейството си в района на учебното ни заведение.

При наличие на свободни места, записването може да продължи до 15.09.2016г.

 

 

ОУ"ГЕО МИЛЕВ" предлага за Вас и вашето дете:

- Целодневно едносменно обучение с възможност за обяд /кетъринг/ с меню по Ваш избор

- Засилено изучаване на английски език като свободна избираема подготовка

- Футбол за момчетата и мажоретки за момичетата

 - Хореография - модерни и народни танци

- Стари занаяти като свободно избираема подготовка

- Съвременно обучение с интерактивни дъски

- Работа по проекти и извънкласни дейности по избор

- Целодневна лятна занимална през м. Юни - изпълнена с игри, занимания по интереси, излети и усвояване на задължителната литература за ваканцията

 

ДА ВЪЗРОДИМ БЪЛГАРСКО УЧИЛИЩЕ В СТАРИЯ ПЛОВДИВ – ИЗБИРАМ
ОУ „ГЕО МИЛЕВ“ ЗА МОЕТО ДЕТЕ

 


            Ако искате Вашето дете да се учи и расте в уникалната атмосфера на Старинен Пловдив, в един прекрасен паметник на културата, където все още се усеща духът на българщината, то неговото място е при нас. Ние сме млади и мотивирани учители и работим в най-красивото училище в града, защото то е история и дух. Намира се в подножието на Стария град, в близост до известния Понеделник пазар. Сградата на училище “Гео Милев” е със 109-годишна история. Прозорците му гледат към живописна възрожденска къща – дом на големия български писател Петко Рачов Славейков. И до ден днешен той си остава най-емблематичният обитател на този дом, където още витае просветителският му дух. От дясно е старинният храм „Света Петка Стара“ (“Света Параскева“). От прозорците на кабинета по български език като на длан се вижда храмовата камбанария, а стаите се огласят от камбанен звън на всеки християнски празник. От нас започва всяко пътешествие в Стария град. Този дух не може да се разкаже, той трябва да се усети. Вашето дете може да попие тази невероятна атмосфера, защото всички други училища са унифицирани. Ние нямаме училищни коридори. В нашите възрожденски салони има изградена сцена за театър, концерти и изложби. От съприкосновението с този дух се родиха и създадоха великата цигуларка Стойка Миланова, големият актьор и кинорежисьор Иван Андонов и художничката - приложничка Ана Гребенарова, както и много други известни българи, посветили живота си на изкуството и културата. Нека Вашето дете седне на чина на Стойка Миланова - този допир може да е неговото вдъхновение за музиката. Ако искате да видите и усетите всичко това, елате при нас на 18 април 2016 г. – Ден на отворените врати. А ако подкрепяте нашата кауза - да възродим българското училище в Стария Пловдив, доверете ни се и запишете първокласника си при нас.

 

Ние няма да Ви разочароваме!

Прием - Изображение 1