Facebook
Основно училище "Гео Милев" - Пловдив
Основно меню

Проект "Частици от Пловдив"

   Проектът "Частици от Пловдив" включва фотографско заснемане на 50 обекта в Пловдив - сгради и паметници от особено значение за културата и града ни. Снимките са обработени и от тях са направени 50 пъзела. Екипът по проекта, заедно с доброволци, посещава училища в града и областта, където децата подреждат пъзелите, разпознават забележителностите и разказват дали и кога са ходили там. Идеята е чрез игри децата на Пловдив да се запознаят и да научат нещо ново за богатствата на своя град, да се събуди интересът им да посетят нови и непознати места и да се гордеят с това, че живеят в Пловдив. Финалът на проекта ще бъде поставен с изложба на пъзелите през месец декември 2018 г.
 
  Проектът допринася за развитие на читалищната дейност в посока на разширяване на формите й и на обхванатите участници. Той е своеобразен експеримент за въвеждане на нови знания за културата на града и събуждане на интерес към нея по нестандартен начин, като в същото време ще направи дейността по-достъпна за нови участници. Изтъквайки забележителностите на Пловдив и популяризирайки медийно дейността като част от програма на Пловдив 2019, проектът допринася за инициативата Европейска столица на културата.
 
  ОУ "Гео Милев" - Пловдив е едно от седемте училища - подкрепящи организации по проекта.
Проект "Частици от Пловдив" - Изображение 1Проект "Частици от Пловдив" - Изображение 2Проект "Частици от Пловдив" - Изображение 3Проект "Частици от Пловдив" - Изображение 4Проект "Частици от Пловдив" - Изображение 5