Facebook
Основно училище "Гео Милев" - Пловдив
Основно меню

Разменихме си по един победен гейм във волейболна контрола срещу Арменското училище

 

 

По един победен гейм си размениха представителните волейболни отбори на ОУ "Гео Милев"  и  ОУ „Виктория и Крикор Тютюнджян“. Това стана в контролен тренировъчен мач между двата тима, игран на спортното игрище на Арменското училище в Пловдив. 
Срещата премина при голям интерес и много емоции, като това бе първа неофициална представителна изява на нашия отбор, който гордо носи името "Гео Мастерс". 

  

Домакините от ОУ „Виктория и Крикор Тютюнджян“, подкрепяни от мощна и шумна агитка и красиви мажоретки,  спечелиха първия гейм с 25:21. Във втория обаче нашите момчета събраха сили и самочувствие и го взеха с убедителното 25: 16. 
Третата част бе напълно равностойна и се изигра само в тренировъчно темпо, точка за точка.

  

В контролата се пуснаха всички налични състезатели от тима, като в основния състав място намериха: Румен Маджаров-капитан, Румен Огнянов, Шенджан Садък-либеро, Щерьо Михайлов, Тони Амед, Алекс Карталов и Мустафа Котов. 

"Резултатът за нас не бе важен на този етап от подготовката. По-важното бе момчетата да вкусят тръпката на официален мач, на състезанието, както и да се насладждават на играта и придобитите от тях волейболни умения, коментира преподавателят по Физическо възпитание и спорт Митя Иванов, който е треньор и ръководител на отбора.Както и известно в началото на октомври Основно училище "Гео Милев" - Пловдив сформира представителен волейболен отбор за момчета до 14-годишна възраст. 

Проектът се реализира с подкрепата на Национална програма "Заедно в изкуствата и спорта", приета с Решение №302/13.05.2022 година на Министерски съвет. В тима се включиха предимно ученици от най-горния - 7-ми клас, а за негов капитан бе избран единодушно - Румен Маджаров.
Целта на Национална програма „Заедно в изкуствата и спорта“ е да подпомогне формирането в учениците на умения за екипна работа чрез участието им в колективни спортове и изкуства, насочени към стимулиране на техните интереси, способности и компетентности.
Заниманията с изкуства и спорт развиват ключови компетентности, необходими не само в образователния процес, но и в социален аспект.

Отборът на "Гео Мастерс" ще продължи усилени ежеседмични тренировки и през декември и януари, в очакване на предстоящите два силни междуучилищни турнира в началото на следващата година.

 

 

 

Разменихме си по един победен гейм във волейболна контрола срещу Арменското училище - Изображение 1