Facebook
Основно училище "Гео Милев" - Пловдив
Основно меню

Румен Огнянов спечели турнира по тенис на маса, посветен на патронния празник

 

Седмокласникът Румен Огнянов спечели шампионската титла в открития зимен турнир по тенис на маса, посветен на патронния празник на ОУ "Гео Милев" - Пловдив, тази година. 14-годишният спортен талант, който е и футболист от юношеския тим на "Спартак" - Пловдив, показа най-добра класа сред 12-те участници в станалата вече традиционна надпревара и остана недостижим за съперниците си. Той си заслужи първото място, след като не загуби нито един гейм в турнира и с 6 поредни победи спечели златния медал.

По пътя си до полуфиналите, играни по "швейцарската" система, Румен Огнянов постигна победи срещу основните си конкуренти - над  Илдрай Янков с 11:8, Тургай Маджаров с 11:7, над Ахмед Мустанов с 12:10 и над Георги Георгиев с 11:7. В най-оспорваните мачове от полуфиналите Румен Маджаров победи с 12:9 Илдрай Янков и с 11:8 Георги Георгиев, но загуби с 12:14 от Ахмед Мустанов.

В решителната среща за първото място Румен Огнянов в оспорван финален мач за втори път победи Ахмед Мустанов с 14:12 и грабна заслужено шампионската титла.

Освен учебни пособия, победителят Румен Огнянов бе отличен и със специален златен медал, като наградата му бе връчена лично от класния му ръководител Блага Стойчева.


Откритият зимен турнир по тенис на маса, посветен на на патронния празник на ОУ "Гео Милев" - Пловдив, бе организиранаот клуба по тенис на маса "Млад тенисист" и ръководителя му - Митя Иванов.

Всички участници клуба по тенис на маса в "Млад тенисист" в ОУ "Гео Милев" продължават тренировки за следващия училищен турнир, който е планиран за пролетта. 

Снимки: Велина Ангелова

Румен Огнянов спечели турнира по тенис на маса, посветен на патронния празник - Изображение 1