Facebook
Основно училище "Гео Милев" - Пловдив
Основно меню

С открит урок за Гео Милев и поетичен рецитал чествахме патронния празник на училището

С любопитен и много познавателен открит урок за великия поет, публицист и общественик Гео Милев и с вълнуващ поетичен рецитал по емблематични негови стихове, бе отбелязан патронния празник на ОУ "Гео Милев" - Пловдив, тази година. 
Честването на 129-годишнина от рождението на славния българин Гео Милев и патронния празник на любимото ни школо стартира точно в 10 часа във фоайето на училището с прочувствено слово на директора му Анелия Кирова. Тя припомни огромната ролята и значение на патриотичното обществено дело на Гео Милев, оставил траен отпечатък върху българската литература и история.

"Със своя безспорен талант на творец и непоколебим дух и смелост, Гео Милев доказа на света каква е силата на българския творчески гений и силата на словото", каза г-жа Кирова. Тя призова учениците да пазят светлия пример на големия общественик и деец, да съхраняват българските традиции на любимото училище и да продължават с делата си да пишат дълголетната му история, както е правил техният патрон.

 

Педагогическият съветник Красимира Златарева представи най-значимите моменти от биографията, бурния обществен живот и богато творчество на Гео Милев в специално подготвен презентация за великото дело на патрона на училището. След презентацията на импровизираната сцена за поучителен поетичен рецитал излязоха най-активните ученици от прогимназията. В него учениците от 5-ти, 6-ти и 7-ми клас представиха някои от най-известните стихове на Гео Милев, като програмата завърши с откъси от поемата „Септември“ и разказ за съдбата на поета.
Преподавателите Митя Иванов и Милена Колева прочетоха любими свои стихове на патрона на училището, а учениците дълго аплодирате техните изпълнения.
В същото време на огромен екран пред портрита на

Гео Милев бяха показани най-любопитните и значими моменти от неговата биография.
Най-много вълнения преживяха учениците от първи клас и втори клас, някои от които за първи път отпразнуваха това ежегодно за училището събитие.
След тържеството те прилежно се наредиха за обща снимка с българския трибагреник.

 

 

Богатата празнична програма бе пстарателно подготвена и организирана от преподавателите Милена Данова, Блага Стойчева и Велина Ангелова
Празникът бе истински, не само защото имаше богато разнообразие от изяви на ученици и преподаватели, но и защото всички – от най- малките до най – големите, се включиха активно в честването.

С открит урок за Гео Милев и поетичен рецитал чествахме патронния празник на училището - Изображение 1