Facebook
Основно училище "Гео Милев" - Пловдив
Основно меню

С урок по родолюбие, рецитал и изложба честваме Апостола на свободата

С открит урок по родолюбие, специална изложба на табла и плакати и поучителен рецитал, учениците и преподавателите от Основно училище "Гео Милев" отбелязаха една от най-значимите дати в българския исторически календар -151 години от обесването на Апостола на българската свобода - Васил Левски.
Честването мина под наслов ""Апостоле, тъй нужен си ни ти!" и бе съпътствано с оригинални инициативи и активности. То започна с открит урок по родолюбие, който бе представен от преподавателя в начален етап Милена Колева. В него тя откри програмата с емоционално слово и  разказа за святото дело и живот на великия Васил Левски, като призова всички не само да носят Апостола в сърцето си, но и да следват неговите завети.

 


Директорът на Основно училище "Гео Милев" Анелия Кирова награди най-добре представилите се участници в конкурса за плакат. Преди това тя призова учениците да следват примера на Апостола на българската свобода, като припомни за великите и несравними със съвремието дела на Дякона.
В конкурса тази година се включиха всички класове и групи, като най-активни бяха първокласниците, както и учениците от 4, 5 и 7-ми клас.

 


Историчката Благовеса Шопова продължи урока по родолюбие с емоционален разказ за Апостола. Тя представи най-важните моменти от живота и делото му, а  учениците попиваха всяка една нейна дума. Сборна група от ученици изнесе кратък рецитал от стихове, посветени на най-великия българин. Всички класове отдадоха почит към великия българин.

 


Организатори на честването бяха преподавателите Милена Колева, Благовеса Шопова и Милена Данова.
Серията от активности от честването на Апостола продължи с лекоатлетически турнир "Лъвски скок". Най-добре в дългия скок и в скока от място се представи седмокласникът Ахмед Мустанов. Той получи специален медал и грамота.С урок по родолюбие, рецитал и изложба честваме Апостола на свободата - Изображение 1