Facebook
Основно училище "Гео Милев" - Пловдив
Основно меню

Съветник в МОН, преподаващ в университета в Хюстън, гостува на ОУ "Гео Милев" за откриване на новата учебна година

Съветникът на образователния министър проф. д-р Галин Цоков - д-р Нели Колева, която е и преподавател в известния университет Rice University в Хюстън, и в Universite de Haute Bretagne в Рен, Франция, бе скъп гост на учениците и учителите на Основно училище "Гео Милев".  Тя пристигна изненадващо в Пловдив, специално за откриването на новата учебна година в нашето училище и остана очарована от отличната организация и празнична програма, подготвена старателно по случая. 
Нели Колева е ръководител на екип "Стратегически партньорства" във Фондация "Заедно в час". Заема различни длъжности в екипа по обучение и подкрепа на учителите от стартирането на работата още на първия випуск през май 2011 година.
"Как да не се мотивират учителите като виждат тези съпричастни и жадни за знания погледи на учениците и тази подкрепа на техните родители", каза Колева в обръщението си на време на тържеството. Тя пожела много успехи на всички - на децата, техните родители, както и на преподавателите.

    

 

Директорът на Основно училище "Гео Милев" Аления Кирова откри новата учебна година с прочуствено и вълнуващо слово.
В поздравителното си обръщение тя пожела на всички здрава, успешна и присъствена учебна година, на учениците и учителите - здраве, упоритост и да запазят искрата на любознанието за цял живот!
„Два празника има в годината, в които заедно се събират младостта и красотата на България – 15-ти септември и 24-ти май. От днес отново, а някои от вас - за първи път - сте в храма на науката и образованието и ще се впуснете в света на знанието заедно с вашите нови приятели и учители. Искрено Ви призовавам да се усъвършенствате и да чувате съветите на учителите и родителите си, за да вървите неуморно напред в науката. Приемайте и осмисляйте знанията, които ще ви дават вашите учители, защото образованието е сила, която ни позволява да осъществяваме мечтите си.
И никога не забравяйте, че да бъдеш образован човек е важно, но няма нищо по-важно от това, да бъдеш добър човек. Помагай, приемай и уважавай съучениците си и ще откриеш, че светът е много по-хубав, когато някой се усмихва благодарение на теб. Бъдете здрави и упорити! На добър час по пътя на учението!“, каза г-жа Кирова.

 

 

Тя се обърна специално и към първолаците:  Днес вие ще прекрачите прага на своето първо училище и ще попаднетев пъстрия и многолик свят на знанието! Съзерцавайте, любопитствайте, учетете се, творете и  покорявайте върхове!  Така ще откриете колко безкрайни възможности и приказни вълшебства крие училището. Вървете упорито и устремено напред!

 


Анелия Кирова отново пожела успешна учебна година, а след това лично удари училищната камбанка за началото на учебния процес.

 Заместник директорът на училището Силвия Итова пък връчи символичния ключ на знанието на първокласниците. Новата им класна ръководителка Силвана Сърманджиева поведе най – малките възпитаници на училището в обновената класна стая на първолаците.

 

 

Така за 118-ти път ОУ "Гео Милев" отвори гостоприемно своите врати на 15-ти септември за децата и учениците от квартала.
Здраве и вдъхновение и на обновения учителски колектив!

 

ВИЖТЕ ОЩЕ ГАЛЕРИЯ ОТ СНИМКИ

 

 

Съветник в МОН, преподаващ в университета в Хюстън, гостува на ОУ "Гео Милев" за откриване на новата учебна година - Изображение 1