Facebook
Основно училище "Гео Милев" - Пловдив
Основно меню

Седмокласниците от ОУ "Гео Милев" гостуват на връстници от ОбУ "Йордан Йовков", пресмятат колко хора са строили Хеопсовата пирамида

Седмокласниците от ОУ "Гео Милев" гостуваха на връстниците си от Обединено училище „Йордан Йовков“ в Пловдив, което бе домакин заключителна изява по проекта „Подкрепа за успех“. Нашите ученици се включиха активно в открит урок по математика, насочен към деца с обучителни затруднения, за които се организират допълнителни занимания за попълване на дефицитите.
Защо математиката е полезна и потребна и как може да бъде представена по интересен начин, така че учениците да не се отказват от трудните задачи, а да ги решават с лекота, бе демонстрирано от учениците и преподавателите по време на открития урок, в който си включиха и деца от ОУ „Панайот Волов“ .


5-минутно видео презентира 7-те чудеса на античния свят, след което децата получиха за задача да решат уравнение, за да разберат преди колко години е започнало строителството на Хеопсовата пирамида и колко работници са участвали в градежа. Впоследствие те пресметнаха и колко са колоните на Храма на Артемида. Тъй като текстовите задачи са основен препъникамък за учениците, бе споделен ценен опит как в допълнителните часове може да се акцентира именно върху тях. В края на часа домакини и гости заедно решаваха математическа кръстословица. Във вълшебната торбичка, която всеки от по-малките учениците получи, се намираха изрязани разноцветни геометрични фигури, от които те трябваше да направят апликации.
Педагози от ОбУ „Йордан Йовков“ споделиха своя опит в театралната драматизация като един от най-благодатните начини за подобряване и обогатяване на езиковите умения на децата.

Седмокласниците от ОУ "Гео Милев" гостуват на връстници от ОбУ "Йордан Йовков", пресмятат колко хора са строили Хеопсовата пирамида - Изображение 1