Facebook
Основно училище "Гео Милев" - Пловдив
Основно меню

Шампион по вдигане на тежести спечели Коледния турнир по тенис на маса

 

Републиканският шампион по вдигане на тежести за момчета до 14-годишна възраст - Марин Ангелов, спечели Коледния турнир по тенис на маса на Основно училище "Гео Милев" - Пловдив. 13-годишният спортен талант показа най-добра класа сред 12-те участници в празничната надпревара, организирана от клуба по тенис на маса в школото "Млад тенисист" и ръководителя му - Митя Иванов.

След елиминациите в основната схема, до полуфиналите достигнаха само шестокласници - Ангел Илиев, Румен Маджаров, Марин Ангелов и Румен Огнянов.

В полуфиналите, играни по "швейцарската" система, Румен Маджаров победи с 2:0 гейма /11:8, 11:9/ Ангел Илиев, но загуби от двамата финалисти - с 1:2 от Марин Ангелов /8:11, 11:8 и 9:11/ и отново с 1:2, но от Румен Огнянов, след 9:11, 11:8 и 9:11 в отделните части. Така Румен Маджаров зае третото място в турнира.

На финала Марин Ангелов победи с 2:1 достойния си съперник - Румен Огнянов, в изключително завързан и оспорван 3-геймов мач, продължил повече от час игра.
Марин спечели трудно първия гейм с 11:9, а във втория отстъпи с 8:11. В решителния трети контрагейм, след здрава битка, игра на нерви и поделено надмощие, Ангелов показа по-голяма концентация при решителните заключителни точки и така измъкна победата с 11:9, с което грабна и шампионската титла.

Победителят бе награден със специален златен медал и тенис хилка от ръководителя и треньор на клуба тенис на маса "Млад тенисист" - Митя Иванов, а вицешампионът получи лакомства и учебни пособия.

"Много съм щастлив от тази победа в този турни по тенис на маса преди Коледа. Имах нужда от този успех, след като на държавното отборно първенство по вдигане на тежести за юноши младша възраст преди седмица изпуснах първото място и станах втори. Румен беше достоен съперник, победих трудно", коментира Марин.

В утешителния турнир за учениците от 4-ти и 5-ти клас до финала достигнаха Ахмед Мустанов и Енес Мехмед, които в полуфиналите отстраниха Григор Асенов и Исмет Мусов.
Ахмет Мустанов спечели финала срещу Енес Мехмед с 2:0 гейма - 11:8 и 11:7 и заслужи първото място.

Всички участници клуба по тенис на маса в "Млад тенисист"  в ОУ  "Гео Милев" започват в средата на януари усилени тренировки за следващия училищен турнир, който е планиран преди зимната ваканция. 

 

 

Шампион по вдигане на тежести спечели Коледния турнир по тенис на маса - Изображение 1