Facebook
Основно училище "Гео Милев" - Пловдив
Основно меню

Ученици от ОУ "Гео Милев" почетоха на 2 юни великия Христо Ботев с венци и цветя

 

Много цветя и специално направен венец поднесоха пред паметника на великия български поет и революционер Христо Ботев в Цар-Симеоновата градина ученици от основно училище "Гео Милев".  С този жест на признателност те отдадоха почит към делото на големия българин, по случай 146-годишинтата от гибелта му, както и преклониха загиналите за свободата и независимостта на България.

Представителната група на училището бе водена от преподавателите Мария Гулева и Диляна Иванова и бе съставена предимно от ученици от групата за годишна целодневна организация на учебната дейност.


По време на честването, пред извисяващия се величествен постамент на Ботев Мария Гулева и Диляна Иванова разказаха на учениците защо е толкова важен за националната ни родова памет е Денят на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България.

 


Достойният подвиг на нашите предци не бива да се забравя, а историята трябва да ни служи за урок за действията и решенията ни. Бъдете здрави и силни.

Нека всеки от нас гордо представя българската нация пред света, давайки най-доброто от себе си", бе основният акцент в посланието.

Ученици от ОУ "Гео Милев" почетоха на 2 юни великия Христо Ботев с венци и цветя - Изображение 1