Facebook
Основно училище "Гео Милев" - Пловдив
Основно меню

Училищен празник и състезание по математика отбелязаха световния ден на числото "πи"

С хубав училищен празник, импровизирано състезание по математика и забавни масови инициативи, учениците и учителите от основно училище "Гео Милев" отбелязаха международния ден на числото "πи". Събитието мина под надслов "Математика за всички", а  основен двигател на инициативата бе преподавателят по математика в прогимназията Велина Ангелова.
Преди честването тя представи интересна и съдържателна презентация, с която запозна всички класове какво е значението на числото 3,14 в математиката.

Най-активни в подготовката на събитието бяха участниците в клуба по интереси "Занимателна математика", който Велина Ангелова води по проект на националната програма за приобщаващо образование, и който е съставен изцяло от ученици от 5 клас.
Всички те направиха за празника специално изработен постер с логически задачи и оригинални изображения, на който бе нарисувано числото “пи”.Идеята за отбелязането на световния ден на числото "πи" бе на Велина Ангелова, която активно помогна в изработването на постера, заедно с преподавателя от ГЦОУД - Мария Гулева, както и с няколко ученици от 5 клас.
Изработени бяха още и картички с ликовете на световноизвестния учен, физик и математик Алберт Айнщайн и фрагменти от творби на легендарния творец Леонардо да Винчи, които изненадаха съученици и преподаватели.

Всички участници в клуба по интереси "Занимателна математика" съставиха свои отбори по двама човека и се състезаваха в решаване на определени задачи. Нерешените задачи пък бяха решени колективно от всички.

Празненството завърши със заслужена почерпка със сладък пай, както повелява традицията, както и с меденки под формата на числа.

 

Училищен празник и състезание по математика отбелязаха световния ден на числото "πи" - Изображение 1