Facebook
Основно училище "Гео Милев" - Пловдив
Основно меню

Училищен турнир откри клуба по тенис на маса, Шенджан Садъков стана първият шампион

С много емоции, веселие и атрактивен двудневен турнир между класовете от прогимназията, бе открит новият клуб по тенис на маса в основно училище "Гео Милев". Идеята за създаването му бе на преподавателя по физическо възпитание и спорт Митя Иванов, който лично се зае с организацията и обезпечаването на спортната база и бързо намери съмишленици сред преподавателския екип и запали учениците по новия проект. 
Позадрямалият от години стар павилион светна от чистота до неузнаваемост, грижливо бе подреден и облагороден с цветни плакати и спортни сувенири. Малката, но симпатична и кокетна спортна заличка вече се превръща в притегателен спортен център за тенис на маса за учениците. Изграден е и специален спортен кът, както и информационно табло, на което бе поставена основната схема на участниците в училищния турнир.
Иначе надпреварата се проведе в рамките на два състезателни дни и събра общо 14 тенисисти - ученици от 5, 6 и 7-ми клас, разпределени в две  предварителни групи, както и с водачи в основната  схема.
Турнирът бе съпроводен от оспорвани двубои в елиминациите и майсторски финал, до който достигнаха най-добрите - петокласниците Шенджан Садъков и Мустафа Котов.
В елиминациите Илдрай победи с 11:6 Нурает, и с 14:12 Руслан Сюлейман, но загуби на полуфиналите с 6:11 от Шенджан. Ангел Илиев би с 11:5  Васко Проданов. Румен Маджаров победи с 11:4 Ангел и с 11:8 Щерьо, но после на полуфиналите бе елиминиран  с 3:11 от Мустафа.
Румен все пак успя да спечели третото място в надпреварата, след успеха си над Щерьо.
Много емоции и хубав тенис предложи финалът между Шенджан Садъков и Мустафа Котов. В него Шенджи поведе бързо с 5:1, но Мусти се върна в мача и изравни за 6:6. След размяна на пробиви в началния удар и четири последователни победни сервиса обаче Шенджан дръпна с 14:8 и 16:9, След това той си взе 2 пъти подред своите начални подавания, за да финишира победно финалния мач за крайното 21:14. Така той стана първият училищен шампион по тенис на маса в новия спортен клуб и напълно си заслужи специалната награда с логото и символите на Пловдив, осигурена от спортния педагог Митя Иванов.
В блиц турнира при седмокласниците Руслан Сюлейман стана първи, след като на финала победи с Зехниджан Маджаров.
Новата спортна придобивка на училището стана реалност благодарение и на нашия директор г-жа Анелия Кирова, която прегърна идеята и подкрепи изцяло в новото начинание. 
Новосъздаденият клуб по тенис на маса в основно училище "Гео Милев" все още си няма своето име. Очакваме идеи и нови съмишленици. 
Продължаваме напред!
Училищен турнир откри клуба по тенис на маса, Шенджан Садъков стана първият шампион - Изображение 1Училищен турнир откри клуба по тенис на маса, Шенджан Садъков стана първият шампион - Изображение 2Училищен турнир откри клуба по тенис на маса, Шенджан Садъков стана първият шампион - Изображение 3Училищен турнир откри клуба по тенис на маса, Шенджан Садъков стана първият шампион - Изображение 4Училищен турнир откри клуба по тенис на маса, Шенджан Садъков стана първият шампион - Изображение 5