Facebook
Основно училище "Гео Милев" - Пловдив
Основно меню

Важно: Всички класове от понеделник минават на дистанционно обучение, заради грипната епидемияВсички класове от Основно училище „Гео Милев“ от понеделник - 29 януари 2024 година, преминават изцяло дистанционно обучение, в електронна среда до края на първия срок. Това се налага заради многото заболели ученици и учители от вирусни инфекции и повишаване на заболяемостта от остри респираторни заболявания и грип в Пловдив, областта и региона.

След проведено заседание между Областния оперативен щаб и ОРЗ бе решено да бъдат предприети противоепидемични мерки до 5 февруари.
Заради грипната епидемия в Пловдивска област, присъствените учебни занятия за учениците от 1 до 7-ми клас, в това число и присъствените занимания в клубовете по интереси и по проектните дейности се преустановяват със заповед на директора на училището Анелия Кирова.

Решението на училищното ръководство е взето на основание заповеди на Министъра на образованието и науката и на Министъра на здравеопазването за въвеждане на противоепидемични мерки съобразено с актуалната информация от РЗИ – Пловдив.
Учебният процес ще се провежда по нов утвърден график за на часовете. Оn-line часовете ще бъдат с времетраене от 30 минути за прогимназията и 20 минути за начален етап. Първите часове от 5 до 7 клас започнат в 8 часа до 8,30, а вторите - от 8,40 до 9,10 часа.
В начален етап първите часове започнат в 8,40 часа до 9,00, а вторите - от 9,20 до 9,40 часа. 
Голямото междучасие за начален етап ще бъде от 9,40 до 10,20 часа, а класове от 5 до 7-ми ще е от 9,50 до 10,20 часа.

Дистанционно обучение в електронна среда ще продължи до намаляване на 14-дневната заболяемост или отмяна на въведените временни противоепидемични мерки на територията на Пловдивска област.

Преустановява се достъпът на външни лица в сградата на училището, като не се допуска и организирането на всички присъствени масови събития, работни срещи, обучения, консултации, съвещания, културни и спортни прояви на територията на училището.

Спират се и присъствените събрания и заседания на всички колективни органи. Решенията ще се вземат също в online среда.

Междусрочната ваканция ще бъде от 3 февруари 2024 (събота) до 5 февруари 2024 (понеделник) включително.
Занятията ще бъдат подновени на 6 февруари 2024 година – вторник, съгласно седмичното разписание и дневното разписание на училището.

Новото разписание на учебните часове - вижте в категориите на сайта - ТЕКУЩИ, Училищни документи, както и в НАСОКИ ЗА ОБУЧЕНИЕ И ДЕЙСТВИЯ В УСЛОВИЯТА НА ИЗВЪНРЕДНА ЕПИДЕМИЧНА ОБСТАНОВКА В УЧИЛИЩАТА.

Важно: Всички класове от понеделник минават на дистанционно обучение, заради грипната епидемия - Изображение 1