Facebook
Основно училище "Гео Милев" - Пловдив
Основно меню

Волейболистите ни изпуснаха победа срещу силния тим на "Кожарите", падат с 2:3 в оспорван контролен мач

 

Представителният волейболен отбор на основно училище "Гео Милев" изпусна да победи силния тим на Професионална гимназия по кожени изделия и текстил „Д-р Иван Богоров“ - Пловдив и падна с 2:3. Това стана в оспорван контролен мач между двата отбора, игран при голям интерес и посещаемост в спортната зала на нашето училище.

Въпреки загубата, момчетата от "Гео Мастърс" направиха добър мач с добра игра, с много емоции, ефектни изпълнения и няколко обрата в резултата. Първият гейм гостите от Професионална гимназия по кожени изделия и текстил „Д-р Иван Богоров“ спечелиха с 25:21, а във втория нашите бяха безапелационни - 25:16.

Третата част тръгна точка за точка, почти до края й, когато в решителните  отигравания някои наши индивидуални неточности в защита ни коства третия гейм - 25:27 за "Кожарите". След оспорвана битка на терена нашите момчета се върнаха в часа 25:21, но решителния тайбрек го дадоха на гостите - 13:15.
Мачът бе изключително оспорван и изпълнен с високо напрежение и заряд на игрището.
Поради здравословни проблеми срещата пропуснаха титулярите Тони Амед и Илдрай Садък, но в игра след контузия се завърна централният блокировач на нашия тим - Щерьо Михайлов. 

"Въпреки отсъствието на двама от титулярите - Тони Амед и Илдрай Садък, като цяло съм доволен от играта на момчетата. Техните заместници - Мустафа Екиджи и Илдрай Янков, все още не са в най-добрата си спортна форма, но успяха да се впишат добре в отбора. Отново  в решителни точки прояваме колебания и неточности в отиграванията, особено при посрещането.  Анализът за нашите грешки обаче ще го оставя за съблекалнята, това са си наши вътрешни неща в отбора... Иначе подобряваме все повече сервиса и блокадата, тимът ни върви напред, което най-много ме радва", коментира преподавателят по Физическо възпитание и спорт Митя Иванов, който е треньор и ръководител на тима. "Гео Мастърс" игра в състав:
Румен Маджаров - капитан, Румен Огнянов, Мустафа Котов, Александър Карталов-либеро, Мустафа Екиджи, Щерьо Михайлов
/Георги Манафов, Илдрай Янков/.

Най-много точки в срещата - по 15 постигнаха Румен Маджаров и Щерьо Михайлов, а Мустафа Котов се отчете с 12 точки.

Контролният мач срещу тима на Професионалната гимназия по кожени изделия и текстил „Д-р Иван Богоров“ бе трета поредна представителна изява на сформирания към Национална програма "Заедно в изкуствата и спорта" наш волейболен отбор.

Тимът на "Гео Мастърс" ще продължи усилени ежеседмични тренировки и през следващите месеци, в подготовка на предстоящия втори силен междуучилищен турнира през май.

Очаквайте галерия със снимки от мача:

Волейболистите ни изпуснаха победа срещу силния тим на "Кожарите", падат с 2:3 в оспорван контролен мач - Изображение 1