Facebook
Основно училище "Гео Милев" - Пловдив
Основно меню

Волейболистите ни спечелиха зимния междуучилщен турнир, "Гео Мастърс" разби с 3:0 тима на ОУ "Пенчо Славейков"

 

Представителният волейболен отбор на основно училище "Гео Милев" спечели зимния междуучилщен турнир в пловдивския квартал "Източен". В решителния мач момчетата от "Гео Мастърс" играха като лъвове и разбиха с 3:0 гейма тима на основно училище „Пенчо Славейков".
Убедителната победа дойде след много добра игра на нашите, оспорвана битка на терена,  ефектни изпълнения и няколко обрата в резултата за крайното 25:18, 25:16 и 27:25 в отделните геймове.
Мачът бе изключително оспорван и изпълнен с високо напрежение и заряд на игрището."Много съм доволен от момчетата, играха задружно като истински отбор, като колектив. В някои решителни точки проявиха известни колебания и неточности в отиграванията, особено при сервисите, но това е част от играта. Отдавам го повече на напрежението и желанието им за победа на всяка цена, коментира преподавателят по Физическо възпитание и спорт Митя Иванов, който е треньор и ръководител на отбора. -"За мен резултатът не бе толкова важен на този етап от  подготовката. По-важното бе момчетата да се насладят от тръпката на официален мач, на състезанието, както и да се наслаждават на играта и придобитите от тях волейболни умения".Зимният междуучилщен турнир бе втората поредна представителна изява на сформирания към Национална програма  "Заедно в изкуствата и спорта" наш волейболен тим.
Преди надпреварата, на загряващата тренировка на "Гео Мастърс", дойде директорът на училището Анелия Кирова, за да подкрепи лично отбора и надъха момчетата. Тя пожела им успех и заръча на младите ни волейболисти да се завърнат от турнира като победители.
 
Титулярният състав на отбора бе: Румен Маджаров - капитан, Румен Огнянов, Мустафа Котов, Шенджан Садък-либеро, Тони Амед, Георги Манафов и Александър Карталов.
От състава отсъства централният ни блокировач Щерьо Михайлов, който се лекува от вирусна инфекция и пропусна и последните тренировки.

Най-много точки в победния ни мач - по 14 постигнаха Тони Амед и Румен Огнянов, а Александър Карталов -  12 т.
Отборът на "Гео Мастърс" ще продължи усилени ежеседмични тренировки и през зимните месеци, в очакване на предстоящия втори силен междуучилищен турнира през април.

 

ВИЖТЕ ГАЛЕРИЯ СЪС СНИМКИ ОТ ТУРНИРА:

 

Волейболистите ни спечелиха зимния междуучилщен турнир, "Гео Мастърс" разби с 3:0 тима на ОУ "Пенчо Славейков" - Изображение 1