Facebook
Основно училище "Гео Милев" - Пловдив
Основно меню

Прием

 През учебната 2020/2021 година ОУ "Гео Милев" приема ученици в подготвителна група, първи клас и пети клас.
 

 

ДА ВЪЗРОДИМ БЪЛГАРСКО УЧИЛИЩЕ В СТАРИЯ ПЛОВДИВ – ИЗБИРАМ
ОУ „ГЕО МИЛЕВ“ ЗА МОЕТО ДЕТЕ

 

            Ако искате Вашето дете да се учи и расте в уникалната атмосфера на Старинен Пловдив, в един прекрасен паметник на културата, където все още се усеща духът на българщината, то неговото място е при нас.
Ние сме млади и мотивирани учители и работим в най-красивото училище в града, защото то е история и дух. Намира се в подножието на Стария град, в близост до известния Понеделник пазар.
Сградата на училище “Гео Милев” е със 110-годишна история. Прозорците му гледат към живописна възрожденска къща – дом на големия български писател Петко Рачов Славейков. И до ден днешен той си остава най-емблематичният обитател на този дом, където още витае просветителският му дух. От дясно е старинният храм „Света Петка Стара“ (“Света Параскева“).
От прозорците на кабинета по български език като на длан се вижда храмовата камбанария, а стаите се огласят от камбанен звън на всеки християнски празник. От нас започва всяко пътешествие в Стария град. Този дух не може да се разкаже, той трябва да се усети. Вашето дете може да попие тази невероятна атмосфера, защото всички други училища са унифицирани. Ние нямаме училищни коридори. В нашите възрожденски салони има изградена сцена за театър, концерти и изложби.
От съприкосновението с този дух се родиха и създадоха великата цигуларка Стойка Миланова, големият актьор и кинорежисьор Иван Андонов и художничката - приложничка Ана Гребенарова, както и много други известни българи, посветили живота си на изкуството и културата.
Нека Вашето дете седне на чина на Стойка Миланова - този допир може да е неговото вдъхновение за музиката. Ако искате да видите и усетите всичко това, елате при нас . – Ден на отворените врати. А ако подкрепяте нашата кауза - да възродим българското училище в Стария Пловдив, доверете ни се и запишете първокласника си при нас.

 

Ние няма да Ви разочароваме!

 

Ето и графикът за училищния план-прием за 1-ви клас 

 

 

 

История
Проекти
Програма